GEtuigenis

Wij laten ons al heel lang behandelen bij de osteopathiepraktijk van Anne-Sophie Daenens. Onze zoon is gestart toen hij ongeveer een maand oud was. Hij had last van reflux. Onze kinderarts had Anne-Sophie aan geraden.

De eerste keer ben je niet zo gerust. Je krijgt vragen die op het eerste zicht niets te maken lijken te hebben met de symptomen. Er wordt gewreven en geduwd op jouw kind/baby. Soms valt jouw kind in slaap, soms weent het. Bij ons kind was het vooral dat laatste. Dat kan, jouw als ouder, tijdens de behandeling toch wat stress geven. Eens je merkt dat een dag of twee na de behandeling jouw baby rustiger slaapt, drinkt of lacht, dan kun je dat beter plaatsen.

Naarmate onze zoon ouder werd, leerde hij ook dat sommige bewerkingen eerst pijn doen en daarna er van de kwaal geen last meer is. Het omgekeerde kan ook soms, de eerste dagen na de behandeling. Bij problemen waar de osteopaat geen hulp kan bieden, wordt altijd doorverwezen. Zo heeft onze zoon al een paar jaar steunzolen.

Toen onze dochter 3 jaar later geboren werd, belde ik al de 2de dag na de geboorte naar de praktijk. Om een afspraak te maken. Voor een na-de-geboorte-check-up. Die dag bleek dat onze dochter haar sleutelbeen gebroken had tijdens de geboorte. Daar ging de check-up. We wisten onmiddellijk waarom Anne-Sophie onze dochter behandelde. Ook hier viel het op dat de eerste en de tweede dag voor de baby het ‘lastigste’ zijn. Daarna was onze dochter veel gelukkiger. Zij bleef af en toe last hebben van de kant waar het sleutelbeen gebroken was. Dan maakten we een afspraak met Anne-Sophie. We weten niet wie er dan het meest tevreden was tijdens de behandeling: de dochter die voorgelezen werd tijdens de behandeling. Of de behandelaar die naar het voorlezen mocht luisteren.


Ondertussen was ik zelf ook gestart met behandelingen bij Anne-Sophie. Na de geboorte van onze zoon had ik last van bekkenbodeminstabiliteit. Ik heb ook een zwakke rug. Tijdens de zwangerschap van mijn dochter kwam de bekkenbodeminstabiliteit terug, die ging nooit meer weg. Dus ondertussen ben ik al 11 jaar een regelmatige tot heel regelmatige patiënt bij Anne-Sophie. Heel vaak zijn mijn behandelingen bij haar een aanvulling op de ‘klassieke’ geneeskunde. Soms ook een graadmeter wanneer ik nu eindelijk een afspraak maak met die klassiekers.


Zo is mijn echtgenoot ook bij de praktijk beland. Na het renoveren van ons huis, kreeg hij rugklachten. Door een scheur in zijn achillespees, mocht hij ook een paar keer gaan. Zijn lichaam had wat probleem om zich aan te passen van 3 maand passiviteit en de operatie.

Het is fijn dat er altijd gerespecteerd wordt bij welke osteopaat je het liefst gaat. Er wordt gezegd wanneer je een volgende keer terugkomt. Wanneer het even niet hoeft, wordt dit ook eerlijk gezegd. Onze kinderen zijn ondertussen ook oud genoeg. Ze hoeven niet meer regelmatig te gaan. Wanneer er iets ongewoons, een val, een breuk of sportblessure is, dan maken we opnieuw een afspraak voor hen.


We appreciëren een heleboel in de praktijk: de vriendelijke osteopaten, de behandelingen, het respect, de netheid van de praktijk, enz.

En stel dat er een gezinskaart wordt gemaakt: ja hoor, we willen er eentje!

Greet